dinsdag 3 februari 2015

Zwemles is ook niet gratis

Onze zoon van 4+ heeft sinds vorig weekend zwemles.
We wonen in een waterrijk gebied en ook nog direct aan het water, dus kunnen zwemmen is wel zo veilig. Een les duurt gemiddeld 3 kwartier en is vanaf nu elk weekend. Naar verwachting zal het nog wel een kleine twee jaar duren voordat het A diploma behaald is.

Zwemles kost per half uur €7,- euro en per kwartaal €70,- euro. Daarbij opgeteld de heen- en terugtrip naar het zwembad, komt het totaal op zo'n €95,- euro per kwartaal.

Dit is toch weer zo'n €30,- per maand aan kosten erbij.

Maar goed, het is voor een goed doel en het is fantastisch om hem in de groep te zien leren zwemmen.

4 opmerkingen:

 1. Zwemles is inderdaad best een kostenpost! Ik herinner het me nog goed. Maar ja, het is echt een noodzaak vond ik. Zwemles is voor de veiligheid belangrijk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh, dat is echt veel geld zeg! Maargoed, wel héél belangrijk, dus het is voor een goed doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dure grapjes maar wel een investering in de toekomst. Wij betalen 41 euro per 4 weken, maar wel met de garantie dat ze na 60 weken zwemles hun diploma hebben anders gaan ze Door op kosten van de zwemclub.

  Vorig jaar februari is mijn oudste begonnen en de hoop/ verwachting is dat ze het diploma voor de zomervakantie heeft! na de vakantie voor B en dan mag ze zelf weten wat ze doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. is nog voordelig.. ;) hier voor 50 minuten 10 euro per les.. (wel op een pasje per 4 of 8 lessen vooraf betalen, en dan 5 of 10 weken geldig.. dus je mag kosteloos 1 les missen gelukkig..) maar we betalen dus 40 euro per maand.. (ex reiskosten.. is maar 2,5 km dus reken t niet mee en man gaat ondertussen boodschappen doen... ;) )
  hier geen enkele garantie, wel was dochter samen met een ander meisje als eerste door naar badje 2.. ben benieuwd of ze die lijn doorzet ;) maar ik vermoed van niet haha. ze was aardig watervrij dus 2 maanden badje 1 was genoeg gelukkig :) nu vooral conditie opbouwen en de zwemslagen leren volgens mij. maar we hebben nooit info gehad over alle badjes en t hele systeem erachter (volgens mij hebben we die gewoon niet gehad.. zie ook iedereen met een tas van t zwemabc etc, die hebben we ook niet ? en er is een stickersysteem als ze iets nieuws kunnen.. maar ook geen enkele info over gehad ??? al eens over gemaild, maar niets op gehoord.. man gaat mee met de zwemlessen dus kan t zelf ook niet gaan vragen :p maf maar ja )

  ben benieuwd hoe lang ze erover doen :D dochter is vanaf eind oktober bezig :D (en is nu 5)

  BeantwoordenVerwijderen