maandag 8 december 2014

Kleine besparingen in December

Het is hier hartstikke druk de laatste tijd met al die kinderfeesten, dus de blog zit even op een laag pitje. Half oktober was onze oudste jarig, daarna voor het eerst naar de kleuterschool, via Sint Maarten eindigend bij Pakjesavond: het waren een drukke 2 maanden!

Wel weer wat kleine besparingen kunnen doen:

1. Energierekening van €100,- euro per maand naar €90,- euro per maand.
We zijn overgestapt van Energiedirect naar Budget Energie. Geheel zonder problemen gelukkig. De meterstanden zijn op afstand uitgelezen, en alles was af op het geplande moment. We zijn ingeschaald op 0 kWh stroom en 1500m3 gas op jaarbasis. Naar verwachting krijgen we aan het einde van het contract nog zo'n €150,- euro extra terug.

2. Mobiel abonnement van €16,- euro per maand naar €8,- euro per maand.
We zijn overgestapt van Tmobile naar Tele2 met 1 van onze mobiele abonnementen. Het is nu een sim-only met 150 belminuten en 100mb data. Klinkt allemaal krap, maar we zitten thuis en op het werk op de wifi en bellen doen we niet zo veel.

3. Hypotheekrente van €103,12 euro per maand naar €100,22 euro per maand.
We hebben vanaf oktober dit jaar elke maand €250 euro "extra" afgelost op ons aflossingsvrije deel van de hypotheek. In totaal nu €750,- minder schuld en elke maand bruto €3 euro minder rentelasten.

Kortom, we zijn bij elkaar opgeteld iedere maand €20,90 minder kwijt aan lasten!

2 opmerkingen:

  1. super! alle beetjes helpen!

    wij zouden ook het bedrag voor gas/licht omlaag kunnen laten zetten, maar ik durf het niet, bang dat ik dan toch bij moet betalen :p we laten t maar even zo.
    super als je kan besparen op vaste lasten!

    BeantwoordenVerwijderen