maandag 4 augustus 2014

Pelletkachel?

Het is nu nog warm zat binnen en buiten, maar de herfst komt er straks weer aan. Om goed voorbereid het najaar in te gaan, hebben we al nieuw HR++ glas besteld. Dat zal ons straks zo'n 150m3 gas per jaar gaan besparen.

Om nog meer gas te besparen, is het voor ons een mogelijkheid om naar een pelletkachel te kijken. Dit schijnt ook veel gas te besparen.

Voor iedereen die dit leest en een pelletkachel heeft: wat zijn jouw ervaringen?

3 opmerkingen:

 1. Ik ben er erg blij mee, mijn voorschot is met zo'n €200 naar beneden gegaan en voor het eerst sinds ooit zit ik nu gewoon echt lekker warm in de kamer en de aangrenzende ruimtes. Bovendien is het heel gezellig. Je ziet gewoon een echt vuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om zo'n kachel aan te schaffen moet je toch ook behoorlijk hoge kosten maken? En de aanschaf & bezorging van de pellets? Kan dat echt uit op termijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij dit soort produkten word alleen maar naar de voordelen gekeken, de nadelen hoor je niemand over.
  Voor je buurtgenoten is deze kachel namelijk niet leuk, door de rooklucht die hier vanaf komt. Om je huis te verwarmen zal het apparaat een groot deel van de dag aanstaan en dit ca. 180 dagen per jaar.
  Wat dan wel....nou, zelf heb ik 24 zonnepanelen (val je niemand mee lastig) en die leveren ons ca. 950 KwH meer op dan we verbruiken. Greenchoice geeft voor die extra KwH ca. 22 cent. Verder heb ik vloerverwarming aangelegd en ben ik bezig het huis beter te isoleren. Nu is onze energierekening nog maar € 36,80 p/m.

  BeantwoordenVerwijderen