zondag 22 juni 2014

We staan weer in de min!

De zonnepanelen doen weer goed hun best dit jaar. Op de dag dat de zomer officieel begint in 2014, staan we op -55 kWh verbruik dit jaar.
Ik schat dat we uitkomen rond de -200 kWh dit jaar, dus de elektrische kachel kan in september/oktober weer 100 uur gratis bijbranden :)

Heerlijk die zonnepanelen!!


7 opmerkingen:

 1. echt super! Je enthousiasme is aanstekelijk, ik wil ook zonnepanelen ;)

  Hoe is het met de kleine?? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, zonnepanelen zijn vooralsnog super! En de kleine gaat goed hoor.. Hij is alweer bijna een half jaar. Dat gaat zo snel joh!

   Verwijderen
 2. Goed bezig zeg!! Het is dat ik nu even andere prioriteiten heb dan zonnepanelen, maar ze staan hier wel op het verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe kom je aan zo'n laag verbruik voor 4 personen. Wij zijn hier thuis met 5 personen en verbruiken rond 3950 kwh per jaar. Alle lampen zijn van LED en master/slave stekkerdoos voor de tv, maar komen niet aan zo'n verbruik van jouw..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 3.950 kWh voor 5 personen is volgens mij niet slecht hoor; een gemiddeld huishouden zit al op 3.500 kWh. Waarom ons verbruik zo laag is: alles led, alles op tijdschakelaars, koelkast/vaatwasser/ijskast vervangen voor zeer zuinige exemplaren. Droger alleen in noodgevallen gebruiken en weinig thuis...

   Verwijderen
  2. Oké, dus mijn energieverbruik valt wel mee. Gasverbruik is rond de 1850 m3 per jaar voor een 2-onder-1 kap woning. Jouw gasverbruik is wel laag. Wat voor type woning heb jij?

   Verwijderen
  3. Hoi, wij wonen vrijstaand op de noord-oosten wind uit het IJsselmeer.. We zitten rond de 1300 a 1400 kuub gas per jaar

   Verwijderen