zaterdag 10 mei 2014

Serre glasoffertes

Half april hebben we een drietal bedrijven benaderd voor een offerte. De opdracht is het vervangen van +/- 16 m2 thermopane glas uit 1995 in onze serre. 

Wij willen ons huidge glas vervangen omdat dit glas totaal niet isoleert vergeleken het huidige HR++ glas. Heel kort door de bocht, maar met HR++ glas gaan we 10m3 gas per m2 glas besparen t.o.v. ons huidige glas. Totaal zal dit ons 160m3 gas besparen in de winter van 2014-2015 en verder.. En boven alles, HR++ glas vermindert de koudestroom in onze serre, omdat de binnenste glasplaat bijna gelijk is aan onze kamertemperatuur. Kortom, helemaal top dus.

De offertes:
ZZP'er : € 1.296,-
Gerenomeerd bedrijf 1 : € 1.889,-
Gerenomeerd bedrijf 2 : € 1.870,-

De ZZP'er antwoorde in een mailtje, geen PDF, geen uitgebreide info. Precies zoals een ZZP'er; waarschijnlijk zeer goed in zijn vak, maar administreren en offreren is minder. De 2 gerenommeerde bedrijven hebben schitterende offertes. Garanties, werkwijze, besparingsindicaties, alles staat er in.

We gaan nu nog even goed navragen bij de ZZP'er hoe het zit met garantie, besparingsindicatie, merk glas etc. En dan een beslissing maken.. Gek genoeg neigen we eerder naar de gerenommeerde bedrijven, puur omdat hun offerte vertrouwder overkomt..

Hiernaast hebben we ook nog 3 offertes aangevraagd voor de isolatie van ons serredak met isolatieplaten, maar daar kom ik later op terug.

Welke offerte zou je kiezen?


4 opmerkingen:

 1. Wat is momenteel de prijs van m3 gas? Wat is de terugverdientijd? Ik denk dat je meer besparing uit de dakisolatie haalt. Die ZZP-er heeft vermoedelijk ook minder tijd voor een offerte. De gunningsfactor heeft mede te maken met de persoon die de offerte doet. Die ZZP-er werkt zich waarschijnlijk uit de naad en is gerich op prijs. Ze verdienen weinig, te weinig om het hoofd biven warer te houden.

  Misscien moet je de vraag anders stellen aan die ZZP-er. Wij doen het niet alleen voor het geld, maar voor kwaliteit en duurzaamheid. Best kans dat er dan een heel andere offerte uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,
   We gaan deze besparingsronde niet direct voor terugverdientijd/besparing, maar voor toename van comfort. Te TVT van de glasvervanging zal zo'n 160m3 gas pj x .70cent = 112,- pj / 1300 investering = 12 jaar zijn. Dus dat is best lang vergeleken bijv 6 jaar met zonnepanelen of 5 jaar met spouwmuur isolatie..
   Maar goed, al die tijd zitten we wel in een serre die 18 graden is ipv 15 graden..
   Ik denk dat we er wel uit gaan komen met de ZZP'er: hij heeft al e.e.a. aan garanties laten weten, antwoordt snel en communiceert vriendelijk.

   Verwijderen
  2. Blij dat je verder bent gegaan met de ZZP-er.
   Ik heb grind op mijn platte dak. Bij het plaatsen van de zonnepanelen ook naar het dak gekeken. Bleek dat het grind zorgt voor extra lange duur. Ook bij mij isolatie onder de bitumen dakbedekking.

   Verwijderen
 2. Ervan uitgaande dat de ZZP'er hetzelfde offreert aan materialen en arbeidsuren als de andere partijen, dan is de ZZP'er zeker het overwegen waard vanwege zijn prijs. Om zeker te zijn van de kwaliteit van zijn werk zou ik toch zeker twee referenties opvragen en bij die mensen nagaan hoe tevreden zij over hem zijn. Misschien mag u er een kijkje nemen? In ieder geval altijd navragen hoe zijn werk wordt afgemaakt in het geval hij ziek wordt. Heeft hij een back-up plan? U zit natuurlijk niet erop te wachten dat het werk stilligt, terwijl alles open ligt. Succes! Hartelijke groet, JulieJulie (Een Zot en zijn Geld)

  BeantwoordenVerwijderen