woensdag 11 december 2013

Energieverbruik vergelijken

Gisteravond hebben we ons contract met Energiemanageronline punt nl met een jaar verlengd. Dit kost 12,- euro op jaarbasis. Energiemanager Online haalt dagelijks de meetdata van onze slimme meter op en plaatst deze in onze account. Zo hebben we iedere ochtend in beeld wat de dag ervoor van uur tot uur of van kwartier tot kwartier aan gas en elektriciteit is verbruikt. 

Dit geeft veel inzicht in ons energieverbruik:

 • de apparatuur die 's nachts onnodig aan staat en stroom verbruikt
 • de CV-ketel die te vroeg opstart of te lang doorgaat
 • energieverbruik tijdens afwezigheid

Basisaccount is gratis, dan moet je zelf je standen invullen. De koppeling met je eventuele slimme meter kost 12,- euro.Gebruiken jullie een online registratiesysteem voor de energiestanden?

5 opmerkingen:

 1. Ik ben een paar maanden geleden aangesloten bij slimmemeterportal.nl .
  De 'resolutie' is ook een kwartier, maar deze is gratis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit. Ik kan alleen niet achterhalen of je ook het gasverbruik per graaddag kan meten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn bewust weer (terug) overgestapt naar Eneco omdat Eneco gratis en voor niks onze slimme meter inlees en tabellen/grafieken laat zien. Ideaal inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gasverbruik kun je per uur bekijken en in dezelfde grafiek staat ook een lijn met de temperatuur. Je kunt de data (electriciteit en gas apart) als XLS downloaden. Helaas staat de temperatuur niet in het gas bestand (ik neem aan dat je dat bedoeld met gasverbruik per graaddag meten). Doet 'jouw' energiemanager dat wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gasverbruik per graaddag doet hij inderdaad. Op deze wijze kan je onafhankelijk van de buitentemperatuur kijken wat je verbruik is. Hiermee is een koude november beter te vergelijken met een warme november; dat verschil in temperatuur corrigeert hij.

   Verwijderen