zaterdag 20 juli 2013

Overlijdensrisico verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering hebben wij, voornamelijk, omdat we een koophuis hebben. Mocht 1 van ons 2 overlijden voor ons 65ste, dan wordt de helft van de hypotheek afgelost met deze verzekering.
De helft dachten wij, het blijkt namelijk dat wij een annuitair dalende verzekering hebben. Dit houdt in dat gedurende de looptijd het uit te keren bedrag daalt. De eerste jaren daalt het bedrag langzaam, daarna steeds sneller.

Twee zaken bevallen ons niet aan deze verzekering:
1. Het dalende karakter van de verzekering: wij willen gelijkblijvend.
2. De maandpremie die we ervoor betalen: wij willen een lagere premie.

1. Annuitair dalend is destijds voorgesteld door onze hypotheekadviseur. Reden zal waarschijnlijk een lagere maandpremie geweest zijn, vergeleken een gelijkblijvende verzekering.
Wij willen na beraad echter een gelijkblijvend bedrag, omdat onze (financiële) risico's gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk blijven.

2. De maandpremie ligt nu op 26,28 euro via de I.ng voor annuitair dalend. Even zoeken op i.ndepender laat overlijdensrisicoverzekeringen zien met (betere) gelijkblijvende uitkering voor 14,44 euro.

Let wel op dat je nooit via i.ndepender een overlijdensrisicoverzekering afsluit ivm de afsluitkosten a 195,- euro. Deze afsluitkosten heb je als je rechtsstreeks bij de verzekeraar afsluit (via internet) niet of minder.

Alles samengevat:
Wij hebben nu een offerte van R.eaal liggen. Uitkering is gelijkblijvend ipv dalend. Premie is aankomende 23 jaar 14,44 euro per maand.
Bekijken we het prijsverschil tussen I.ng en R.eaal op jaarbasis, dan besparen we: (26,28-14,44)*12 = 142,- euro per jaar.

Voor een verbeterde dekking!

Wij hebben nog wat vragen aan R.eaal, dus zijn nog niet overgestapt, maar dat is een kwestie van tijd.

Net zoals je woonhuisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering is ook je overlijdensrisicoverzekering iets dat je MOET vergelijken. Let heel goed op je voorwaarden, verdiep je er in, en bespreek het met iemand die er verstand van heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten